UZSC is titelhouder
NOS Sport

Waterpoloërs UZSC winnen eerste duel van ZPB

UZSC heeft het eerste duel met ZPB in de finale om de Nederlandse titel thuis met 9-8 gewonnen. De titelverdediger liet ruim een halve minuut voor tijd de winnende treffer aantekenen: 3-1, 2-2, 1-3, 3-2.

UZSC werd in de reguliere competitie tweede, ZPB vierde. Beide ploegen hebben slechts één titel op hun naam staan. Wie daar een tweede aan mag toevoegen, valt aan de hand van dit eerste treffen niet te voorspellen.

De thuisploeg kwam weliswaar vroeg in de tweede periode op 4-1, maar ZPB wist knap aan te klampen, al kwam het niet een keer op voorsprong. De late winnende treffer was van Bram van den Bersselaar.

Vrouwen

De waterpolosters van ZVL uit Leiden hebben in de play-offs om de landstitel ook het tweede duel gewonnen. In Utrecht werd UZSC met 16-8 verslagen.

ZVL had zaterdag al een tik uitgedeeld door het eerste duel met 11-5 te winnen en het had er alle schijn van dat UZSC daar nog niet van bekomen was. De gasten, nummer één in de reguliere competitie, stonden na het eerste kwart met 3-0 voor en breidden die voorsprong uit naar een riante zege. Iefke van Belkum werd met vijf goals topscorer.

ZVL werd één keer eerder landskampioen. Dat was in 2014, toen GZC Donk uit Gouda werd verslagen. Mocht ZVL dinsdag ook de derde wedstrijd tegen UZSC winnen, dan is de tweede landstitel een feit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl