Een huilende Kiki Bertens
NOS Nieuws

Dit was het weekend: Verdun herdacht, Max crasht, Kiki huilt

Voor als je wat anders hebt gedaan dan het nieuws volgen...wij hebben het weekend nog eens voor je op een rijtje gezet.

Zaterdag:

Noodweer

Regen en onweer trekken het land over. De schade valt hier mee. Maar in Duitsland wordt een jeugdvoetbaltoernooi getroffen door de bliksem. Vijfendertig kinderen raken gewond. En ook in Parijs gaat het mis. Daar slaat de bliksem in in een park waar een kinderfeestje wordt gevierd.

Blikseminslag op Frans kinderfeestje

'Politie drukt waardevolle spullen criminelen achterover'

Regelmatig verdwijnen er spullen, geld en drugs bij inbeslagnames door de politie. Bij invallen en doorzoekingen worden op grote schaal waardevolle goederen ontvreemd. Ze vertellen in EenVandaag dat ze regelmatig meemaken dat er bewijsmateriaal verdwijnt. "Dure horloges, geld, drugs en zelfs auto's." De advocaten zien het tientallen keren per jaar gebeuren.

De Nationale ombudsman gaat onderzoek doen.

Nederlandse gevangene klaagt België aan

Een Nederlander die in België gevangenen zit, klaagt de Belgische staat aan. Hij eist een betere behandeling. De man zit in één van de beruchtste gevangenissen van België. Hij moet zijn behoeften doen op een emmer en de schimmel staat op de muren van zijn cel. En sinds de cipiers staken, is de situatie alleen maar slechter geworden.

Nederlandse gevangene in België eist betere behandeling

Franse tankstations worden weer bevoorraad

De bevoorrading van de Franse benzinestations komt weer op gang, zegt de Franse minister van Verkeer. De brandstoftoevoer in het land heeft enkele dagen nagenoeg stilgelegen doordat actievoerders raffinaderijen en opslagplaatsen blokkeerden. Ze protesteren tegen hervorming van de arbeidsmarkt.

"In een deel van de getroffen regio's is de toevoer inmiddels weer bijna helemaal op gang", zegt de minister. Volgens hem is het nog te vroeg om te zeggen dat de brandstofcrisis voorbij is.

Real wint

Na 120 minuten is het 1-1 tussen Real Madrid en Atlético Madrid in Milaan. Dus moeten strafschoppen de beslissing brengen. Juanfran van Atlético schiet op de paal en dus kan Cristiano Ronaldo het afmaken. Hij maakt geen fout. Daarmee wint de Koninklijke voor de elfde keer de Europa Cup I/Champions League.

Atlético beleeft een andersoortige primeur: niet eerder verliest een club zijn eerste drie finales van het belangrijkste Europese toernooi.

Cristiano Ronaldo

Kruijswijk verliest podiumplek

Steven Kruijswijk, die vrijdag zwaar ten val kwam en de roze trui verloor, gaat ondanks zijn verwondingen van start. Hij houdt tot 12 kilometer van de meet knap stand, maar wordt in de slotfase door Alejandro Valverde van de derde plek verdrongen. Die erkent dat hij zijn podiumplek grotendeels te danken heeft aan de val van Kruijswijk.

Valverde: jammer dat Kruijswijk gevallen is

Kiki Bertens in tranen

Kiki Bertens "knokt en knokt en knokt" tegen Daria Kasatkina in de derde ronde van Roland Garros. Uiteindelijk wint ze de marathonpartij met 6-2, 3-6, 10-8. Na afloop laat ze haar tranen de vrije loop. "Ik ben helemaal verrot."

Vermoeide Bertens dolgelukkig

Zondag:

Seksueel misbruik

Seksueel misbruik op internet is een toenemend probleem, blijkt uit cijfers van de organisatie Help Wanted. Vooral het aantal meldingen van chantage neemt toe. Vooral kinderen en jongeren melden dat hun naaktfoto's en filmpjes op een website worden geplaatst.

Onze verslaggever sprak met een slachtoffer van sexting: "Zo'n filmpje, het blijft altijd terugkomen."

Steeds meer seksueel misbruik op internet

Slag bij Verdun herdacht

De Franse president Hollande en de Duitse bondskanselier Merkel hebben de Slag bij Verdun herdacht. Die begon precies honderd jaar geleden. Bij de slag kwamen 300.000 Duitse en Franse militairen om, zonder dat één van de partijen ook maar een meter opschoot.

Slag bij Verdun herdacht

Ziekenhuizen moeten missers openbaar maken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zou medische missers van ziekenhuizen standaard openbaar moeten maken. Dat wil minister Schippers van Volksgezondheid. Ze wil ook dat de mogelijkheid krijgt om artsen op non-actief te stellen. Ze kondigt maatregelen aan in een uitzending van Zembla van komende woensdag.

Ziekenhuizen moeten missers openbaar maken

Nederlandse bergbeklimmer vermist

In de Himalaya wordt een Nederlandse bergbeklimmer vermist. Christiaan Wilson maakte een expeditie naar de Dhaulagiri in het westen van Nepal. Hij heeft op 15 mei via zijn satelliettelefoon voor het laatst contact gehad met zijn familie. Die sloeg alarm toen bleek dat hij afgelopen woensdag niet op het vliegtuig naar Nederland was gestapt.

Christiaan Wilson deed meerdere serieuze beklimmingen

Verstappen valt uit

Na zijn crash in de training start Max Verstappen als laatste in de Grand Prix van Monaco. In de regen maakt hij een stevige opmars en reikt tot de tiende plaats. Dan gaat het mis. Opnieuw raakte hij met zijn auto de vangrail. Einde wedstrijd in de 35ste ronde. Winnaar wordt Lewis Hamilton.

Max Verstappen tijdens de GP van Monaco

Nibali wint Giro

Dagenlang hadden we in Nederland de hoop dat Steven Kruijswijk de Giro d'Italia zou winnen, maar een stuurfout in een afdaling vrijdag maakte een einde aan die droom. Uiteindelijk wint de Italiaan Vicenzo Nibali de ronde. Kruijswijk wordt vierde.

Het is Nibali's vierde overwinning in een grote ronde. Hier lees je meer: Nibali schaart zich bij grootste ronderenners

Vincenzo Nibali komt juichend over de eindstreep

Gorilla grijpt jongetje

Enge momenten in de dierentuin van het Amerikaanse Cincinatti. Een jongetje van vier valt in het verblijf van een gorilla, nadat hij door een hek was gekropen. De gorilla grijpt hem en sleurt hem door het verblijf. Een speciaal team van de dierentuin besluit om de aap niet te verdoven, maar te doden, want er is sprake van een levensbedreigende situatie. Een verdovingspijl moet eerst inwerken, waardoor het gevaar niet direct zou zijn verdwenen.

Gorilla grijpt jongetje

Komende week...

Maandag staan vijf verdachten voor de rechter van de rellen in Geldermalsen. Ze verstoorden een raadsvergadering over de komst van een asielzoekerscentrum. Een interessant proces, want een bijzonder wetsartikel wordt afgestoft: namelijk verstoring van het democratische proces. Daar staat een maximale straf van negen jaar op.

Dinsdag cijfers over middelbare scholen en schoolreisjes. Veel middelbare scholen houden sinds de aanslagen in Parijs en Brussel rekening met terreur. Of ze nou hun reis omgooien of het er met de ouders over hebben gehad: het speelt.

De Duitse Bondsdag stemt donderdag over een resolutie waarin de Armeense genocide door de Ottomaanse Turken tijdens de 1e wereldoorlog wordt veroordeeld. Dat kan nieuwe spanningen tussen Duitsland en Turkije opleveren.

Donderdag heeft Jos van Rey het laatste woord in de corruptiezaak tegen hem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl