Andy Murray
NOS Sport

Murray velt tweede tennisreus en treft nu Gasquet

Andy Murray heeft zich voor de zesde keer geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. Na de boomlange Ivo Karlovic bond hij nu de 2,08 meter lange Amerikaan John Isner aan de zegekar: 7-6 (9), 6-4, 6-3.

Isner vuurde achttien aces op Murray af, maar de Schotse nummer twee van de wereld verblikte nauwelijks. Al kreeg Isner in de tiebreak wel drie kansen om de eerste set te pakken, maar hij faalde (waaronder tweemaal op eigen service).

Murray, een van de weinige spelers die toernooifavoriet Novak Djokovic in 2016 op gravel wist te verslaan, kende in de tweede en derde set geen problemen meer met Isner.

Murray via Isner naar kwartfinales Roland Garros

Murray's volgende tegenstander is Richard Gasquet. In zijn dertiende deelname aan Roland Garros bereikte de Fransman voor de eerste keer de kwartfinales. Hij won met 6-4, 6-2, 4-6, 6-2 van Kei Nishikori.

Van hun acht voorgaande ontmoetingen won de Japanner alleen de laatste twee ontmoetingen, beide dit jaar en beide op gravel. Ook nu begon hij sterk, maar na een regenonderbreking heerste Gasquet.

De Fransman kon zijn gevreesde backhand vaak met succes in stelling brengen en pakte de eerste twee sets. In de derde set kon de Japanner echter goed mee en plaatste hij op 5-4 een break voor de setwinst. Van een ommekeer was geen sprake: in de vierde set was Gasquet weer oppermachtig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl