NOS Sport

Revanche Nummerdor en Varenhorst voor WK-finale

Nummerdor en Varenhorst winnen grandslamtoernooi Moskou

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben het grandslamtoernooi van Moskou op hun naam geschreven. In de finale kwamen ze tegen Bruno Oscar Schmidt en Alison Cerutti, twee oude bekenden, terug uit geslagen positie.

Vorig jaar verloor het Nederlandse duo in Den Haag de WK-finale van de twee Brazilianen, die toen vijf matchpoints overleefden. Dit keer was het de beurt aan Nummerdor en Varenhorst, die in de derde set vier matchpoints wegsloegen: 21-19, 7-21, 17-15.

Matchpoints

Nummerdor en Varenhorst kwamen in de eerste set snel op grote achterstand (3-7), maar wisten die nog knap om te buigen naar setwinst. In de tweede set kwamen de Nederlanders helemaal niet voor in het stuk. In de derde set stevenden de Brazilianen af op de winst. De wereldkampioenen kwamen als eerste op matchpoint (14-11), maar het Nederlandse koppel knokte zich wederom knap terug.

"In de tweede set maakten we de verkeerde keuzes", zei Nummerdoor. Varenhorst vulde aan: "We zijn het blijven proberen. Ik weet niet hoe het ons gelukt is."

2015: Nummerdor en Varenhorst verliezen WK-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl