Bij Utrecht Centraal worden wissels en sporen vervangen
NOS Nieuws

Morgen nog overlast door werkzaamheden Utrecht CS

De werkzaamheden rond Utrecht Centraal lopen uit. Op het traject Utrecht - Den Bosch rijden daardoor maandag in de ochtendspits geen treinen, maakte een woordvoerder van ProRail bekend. De NS zet bussen in.

Ook rijden er minder treinen tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Schiphol.

De problemen komen doordat er meer tijd nodig is om nieuwe seinen en wissels aan te sluiten. Volgens ProRail zet de NS maandagochtend bussen in op de trajecten waar nog geen treinen rijden. Reizigers krijgen het advies om kort voor vertrek op de website of app van de NS te controleren of hun trein rijdt.

Dit weekend zijn er uitgebreide werkzaamheden rond Utrecht Centraal. Op meerdere trajecten rijden bussen in plaats van treinen. ProRail verwacht dat het grootste deel van de werkzaamheden wel op tijd is afgerond voor de ochtendspits van maandag.

Met de werkzaamheden wil ProRail een einde maken aan de zogeheten spaghetti van sporen rond Utrecht Centraal. Voor het weekend lagen er nog 167 wissels en na de werkzaamheden zijn dat er nog 59. Daardoor hebben reizigers minder last van schokkende bewegingen en treinen kunnen sneller rijden. Het aantal treinen per uur kan daardoor toenemen van honderd naar honderdvijftig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl