Max Verstappen in de paddock bij de Grote Prijs van Monaco
NOS Sport

Verstappen: dit mag niet gebeuren

Snel de knop omzetten. Max Verstappen was twee weken geleden de gevierde man, nadat hij in zijn eerste race voor Red Bull een historische Formule 1-zege in Spanje boekte. Zondag stond het gezicht van de jonge Limburger in Monaco heel strak.

Net als in de kwalificatie op zaterdag ging de Red Bull-coureur tijdens de race in de fout. "Dit mag niet gebeuren", zei hij over het moment waarop hij zijn wagen in de vangrail parkeerde.

Teleurstellend

"Ook naar het team toe, dit is heel teleurstellend", excuseerde Verstappen zich. "Het was nat en in bocht drie blokkeerden mijn wielen. Ik belandde buiten de ideale lijn en ging glijden. Daarna kon ik niets meer doen."

Verstappen begon zondag uit de pitstraat en was op het moment van uitvallen bezig met een geweldige inhaalrace. De Nederlander maakte op het natte stratencircuit opnieuw indruk met mooie inhaalmanoeuvres. Die brachten hem zelfs op de negende plaats. Daarna ging het mis.

Snelheid goed

Het enige waar Verstappen na afloop tevreden over was, was de bolide. "De snelheid was goed. Het zit hier even tegen, maar in Canada gaan we er weer voor." In Montreal krijgt de Nederlander over twee weken de beschikking over een nieuwe Renault-motor. Dan kan hij weer aan een nieuwe stunt werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl