NOS Nieuws

Pakistan weert anticonceptie-reclames

Reclames voor condooms en andere voorbehoedsmiddelen mogen niet meer worden uitgezonden op de Pakistaanse radio en televisie. De reclame-autoriteit in het conservatief islamitische land heeft na klachten van ouders een verbod uitgevaardigd. Die zijn bang dat de reclamespotjes kinderen nieuwsgierig maken naar seks.

De Pakistaanse regering kwam onlangs met een initiatief om geboortebeperking te stimuleren. Pakistan is met 190 miljoen inwoners een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. In de komende tien jaar komen daar naar verwachting 37 miljoen mensen bij.

"Het terugdringen van de bevolkingsgroei heeft de hoogste prioriteit voor de regering van Pakistan, om de beschikbare middelen en de bevolking met elkaar in balans te brengen", schreef de regering eerder over anticonceptie.

Aids

Het schrappen van radio- en tv-reclames over voorbehoedsmiddelen kan ook gevolgen hebben voor de verspreiding van aids en andere seksueel overdraagbare ziekten. Vorig jaar stierven 2800 Pakistanen aan aids, dat door het seksueel overdraagbare hiv-virus wordt veroorzaakt.

In Pakistan zijn voorbehoedsmiddelen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeilijker te krijgen dan in omliggende landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl