Verstappen in actie op het circuit van Monaco

Het circus rond het circuit: de Grote Prijzen van Monaco

Het kleine prinsdom Monaco staat al een paar dagen op zijn kop: van biertjes voor achttien euro tot partytenten op dakterrassen en het gejuich voor Verstappen. Morgen wordt hier de jaarlijkse Grand Prix van Monaco gereden.

"Het is altijd al een mondain oord", vertelt NOS-commentator Louis Dekker vanuit Monaco. "Maar dankzij de Formule 1 ligt hier nu helemaal de duurste grond van Europa."

"Iedereen die veel geld heeft, wil hier dit weekend verblijven. Je kunt deze belevenis als een Jack Nicholson afvinken van je bucketlist." Gisteren was een rustdag, nu draait het circus op volle toeren. Monaco stroomt vol. De hele economie van de stadstaat culmineert dit ene weekend in mei. Op de boten, in de haven, op de terrassen: Formule 1 domineert het leven.

  • NOS/Louis Dekker
    Verstappen is in Monaco de talk of the town
  • NOS/Louis Dekker
    De dure jachten in Monaco
  • NOS/Louis Dekker
    Eén van de peperdure privébalkons langs het circuit
  • NOS/Louis Dekker
    Eén van de duurste plekken langs het circuit in Monaco
  • NOS/Louis Dekker
    Een Nederlandse fan langs het circuit vanmorgen

Inclusief een cola

"Het is hier peperduur en in de zon verbrand je levend, maar mensen beleven een weekend om nooit te vergeten", verklaart Dekker. Gisteren sprak hij nog met een Nederlandse supermarktmanager uit de Bijlmer. Hij had voor twee dagen drieduizend euro betaald. De man kon zijn geluk niet op.

"In Monaco heb je ook een hoop lelijke gebouwen, maar dit weekend zijn zelfs die gebouwen peperduur en fascinerend tegelijk. Op de daken staan partytenten. De prijs voor de entree verschilt van 10.000 tot 40.000 euro. Maar dan heb je wel je eerste cola inclusief," aldus Dekker.

Verwachtingen

Hoewel Verstappen de verwachtingen over zijn prestaties dit weekend temperde, is men langs de baan overtuigd dat er ook dit weekend een hoofdrol voor de Nederlander is weggelegd. Het leeuwendeel van de Nederlanders rond het circuit gaat er blind vanuit dat Verstappen zich kwalificeert op plek 1 of 2.

"Vorig jaar waren de meesten er ook bij en toen maakte hij gruwelijk veel indruk. Toen reed Verstappen als enige coureur voor het eerst op dit circuit. In de vrije trainingen racete hij meteen naar de tweede plek. Nu kent de jonge Nederlander het parcours en zit hij ook nog eens in een goede auto."

Op het krappe stratencircuit komt het des te meer aan op de coureur. "Zowel op als naast het circuit denkt men dat Verstappen minimaal een podiumplek verovert", weet Dekker. Gisteren nog sprak hij met Alain Prost, oud F1-coureur en viervoudig wereldkampioen.

"Verstappen lijkt het in de smalle straten nu al naar zijn zin te hebben. Het zou me niet verbazen als hij zegeviert. Niet alle coureurs zijn dol op dit circuit. En niet iedereen kan hier winnen. Verstappen wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl