NOS Sport

Onvermoeibare Bertens op drempel van Rio

Tijd om uit te rusten heeft Bertens niet in Parijs

Het zijn drukke dagen voor Kiki Bertens in Parijs. Dinsdag versloeg ze Angelique Kerber in het enkelspel op Roland Garros, donderdag won ze in het enkel- en het dubbelspel haar wedstrijden en gisteren boekte ze opnieuw een dubbelzege met haar Zweedse partner Johanna Larsson.

"We gaan elke dag gewoon weer door en we proberen er steeds het beste van te maken", lacht Bertens, die nog niet van plan is de combinatie enkelspel/dubbelspel op te geven. "Het is toch heel erg leuk. Ik heb geen blessures en voel me goed. Ik moet gewoon goed uitrusten, dan ben ik straks weer fris."

Ik hoop dat ik haar van de baan kan meppen.

Kiki Bertens

"Gisteren was het wel iets moeilijker, ik had wat minder energie dan normaal. Maar gelukkig stond er iemand naast me die nog iets fitter was, Johanna sleepte me er doorheen."

Het dubbelen bevalt Bergens goed. "Het is leuker dan trainen, het geeft veel plezier en ook dat is belangrijk. Ik ga nu toch met een goed gevoel de baan af", zei Bertens na het behalen van de derde ronde van het dubbeltoernooi.

Vierde partij op baan 1

Vanmiddag komt Bertens weer in actie in het enkelspel, ze speelt de vierde partij op baan 1 tegen de Russische Darija Kasatkina, de nummer 29 van de plaatsingslijst.

"Ze heeft vorig jaar grote stappen gemaakt, ze speelt heel erg goed. Ik hoop dat ik haar van de baan kan meppen, maar ik moet van mijn eigen kracht uitgaan. Ik moet gewoon goed serveren, dan zien we wel weer verder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl