Mo Farah na de finish in Eugene
NOS Sport

Farah en Kovacs excelleren in Eugene

De Britse atleet Mo Farah heeft op Diamond League-wedstrijden in Eugene voor het derde jaar op rij de 10.000 meter gewonnen. De olympisch en wereldkampioen ging over de finish in de snelste tijd van het jaar: 26.53,71. Vijf lopers bleven onder de 27 minuten.

"Het was goed om onder de 27 minuten te lopen, maar eerlijk gezegd ben ik toch een beetje teleurgesteld", zei de 33-jarige atleet. "Ik had gehoopt sneller te gaan en had ook gehoopt op een wat sterker deelnemersveld."

Farah loopt volgende week in eigen land de 3.000 meter in Birmingham in voorbereiding op de Spelen in Rio de Janeiro in augustus, waar hij zijn titels op de 5.000 en 10.000 meter hoopt te prolongeren.

Of hij begin juli actief is op de EK atletiek in Amsterdam, dat laat hij nog even in het midden.

Farah: weet nog niet of ik meedoe in Amsterdam

Kovacs

Op de eerste dag van de wedstrijden uit de Diamond League in het Amerikaanse Eugene leverde kogelstoter Joe Kovacs de meest aansprekende prestatie.

De Amerikaan stootte de 7,26 kilo zware kogel 22,13 meter weg. Dat was de beste prestatie van het seizoen. Dit jaar was de afstand van 22 meter door nog geen enkele kogelstoter gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl