Het nieuwe Centennial Wheel op de Navy Pier in Chicago
NOS Nieuws

Nederlands reuzenrad op de beroemde Navy Pier in Chicago

Een Nederlands reuzenrad siert voortaan de beroemde Navy Pier in Chicago. Het Limburgse bedrijf Dutch Wheels leverde de opvolger van de attractie die al 20 jaar op de pier draait.

Het Centennial Wheel, genoemd naar de honderdste verjaardag van de pier, is vanaf vandaag geopend voor publiek. Het wiel is 60 meter hoog, zo'n vijftien meter hoger dan zijn voorganger. Dat lijkt hoog, maar in feite is hij nog niet de helft zo hoog als het London Eye (135 meter).

Het nieuwe rad is niet alleen groter, maar ook sneller: drie rondes duren zo'n twaalf tot vijftien minuten, terwijl zijn voorganger er per ronde zeven minuten over deed. De prijs voor een enkel ritje ligt op iets meer dan dertien euro per persoon; een vierpersoons gondel kost je rond de 40 euro.

De 42 gondels van het Centennial Wheel zijn volledig afgesloten en voorzien van airconditioning. Ook beschikt iedere gondel over led-schermen waarop video's worden getoond over het vorige reuzenrad en de geschiedenis van de Navy Pier.

Er zijn zelfs speciale vip-gondels. Deze speciale cabines met een glazen bodem kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld trouwfeesten. Het reuzenrad is nog maar net geopend, maar er staan toch al zo'n tien bruiloften gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl