NOS Voetbal

Vincent Janssen is niet bang voor reuzenstappen

Oranje bereidt zich voor op Ierland

Bondscoach Danny Blind ziet Vincent Janssen graag nog een jaar in de eredivisie zijn doelpunten maken. "Ik denk dat het belangrijk is dat hij veel blijft spelen. Dan zou het goed zijn als hij bij een club uit de traditionele topdrie gaat voetballen. Ik heb daar niet met hem over gesproken. Maar volgens mij is het beter om eerst naar een Nederlandse topclub te gaan en over twee of drie jaar naar het buitenland."

Of de 21-jarige spits het advies van de bondscoach ter harte neemt, is de vraag. "Het moet wel mogelijk zijn. Die club uit de topdrie moet wel willen. En ook AZ zit daar nog tussen", verklaart Janssen. "Ik ga niet voor de eerste de beste club AZ verlaten. Maar als er iets moois komt, dan wil ik daar zeker over nadenken."

Gewilde Janssen: buitenland? ik ben nergens bang voor

Nergens bang voor

In het Portugese Lagos manifesteert Janssen zich alsof hij al drie WK's achter zijn naam heeft. In werkelijkheid speelde hij twaalf maanden geleden nog nacompetitie met Almere City. Een hoogtepunt was dat toen.

Een jaar later werd hij topscorer van de eredivisie. En sinds zijn overdonderende debuut met een doelpunt en een assist op Wembley lijkt hij ook tegen de Ieren verzekerd van het Oranje-shirt met nummer negen. Luuk de Jong en Bas Dost krijgen mogelijk een kans tegen Polen of Oostenrijk. Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar zijn niet eens uitgenodigd voor de laatste drie oefenduels van het seizoen.

Premier League

En nu lonkt een transfer naar een Nederlandse topclub. Maar ook in de Bundesliga en de Premier League wordt aan hem getrokken. "Wat is een te grote stap? Van Almere naar AZ is ook een aardig grote stap en binnen negen maanden in het Nederlands elftal staan is volgens mij nog een grotere stap. Dus daar ben ik niet bang voor. Ik ben nergens bang voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl