Een gezin van zes krijgt in Oisterwijk 12.500 euro voor de inboedel
NOS Nieuws

Shoptegoed inboedel vluchteling verschilt fors per gemeente

Het bedrag dat vluchtelingengezinnen krijgen voor de inrichting van hun nieuwe huis verschilt enorm per gemeente. Dat schrijft het Brabants Dagblad op basis van onderzoek onder dertig gemeenten in de provincie.

Vluchtelingen die een woning in Oisterwijk krijgen toegewezen, krijgen het meest te besteden. Een gezin met twee kinderen krijgt daar 10.000 euro voor de inboedel. Een gezin van zes personen krijgt nog eens 2500 euro extra. Ze hoeven dit bedrag niet terug te betalen.

In de gemeente Boekel is de situatie heel anders. Daar ontvangt een gezin van vier vluchtelingen een lening van 3500 euro voor de huisraad.

Tweedehands

Gemeenten mogen zelf beslissen hoeveel zij uitgeven aan het inrichtingsbudget voor vluchtelingen. Een woordvoerder van de gemeente Boekel zegt tegen de krant dat het bedrag van 3500 euro ruim voldoende is voor tweedehandsmeubilair.

Het is niet duidelijk waarom het bedrag in Oisterwijk zoveel hoger is dan in de rest van de gemeenten. Volgens een woordvoerder wordt het minimabeleid samen met dit bedrag op dit moment geëvalueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl