De eerdere wedstrijd tussen VVOG en Harkemase Boys die kort werd stilgelegd na racistische geluiden.
NOS Nieuws

Voetbalwedstrijd amateurclubs afgelast uit angst voor rellen

Burgemeester Wouter Kolff (VVD) van Veenendaal heeft besloten om de wedstrijd tussen de Veenendaalse amateurvoetbalclub DOVO en de Harderwijkse VVOG af te gelasten. Tegen Omroep Gelderland zegt hij dat hij dit deed omdat er signalen waren dat supporters van landelijke profclubs de wedstrijd wilden aangrijpen om tot een confrontatie te komen.

Op de website van de Veenendaalse club zegt de burgemeester dat het "volstrekt onverantwoord" zou zijn om de wedstrijd door te laten gaan. Sportcomplex Panhuis, waar de wedstrijd moest plaatsvinden, is volgens Kolff niet toegerust om de veiligheid te garanderen. In overleg met de KNVB wordt nog gezocht naar een andere plek waar de orde beter gehandhaafd kan worden.

DOVO en de gemeente Veenendaal namen al extra veiligheidsmaatregelen na incidenten tijdens de eerste wedstrijd tussen de twee clubs afgelopen zaterdag. Deze wedstrijd en de afgelaste wedstrijd zijn beslissend voor de promotie van een van de clubs naar de Derde Divisie.

Racisme

Afgelopen maart werd een wedstrijd tussen de Harderwijkse club VVOG en de Harkemase Boys stilgelegd nadat er vanaf de tribune racistische geluiden waren gemaakt. Voetballer Pernelly Biya van de Harderwijkse club deed toen aangifte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl