De bewoners van het rijtjeshuis in Hellevoetsluis kwamen om het leven
NOS Nieuws

Onderzoek naar mogelijk trage brandweer Hellevoetsluis

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) stelt een intern onderzoek in naar het optreden van de brandweer bij een grote brand in Hellevoetsluis waarbij vorige week twee mensen om het leven kwamen. De organisatie, die verantwoordelijk is voor de hulpdiensten in de regio, gaat kijken naar de manier waarop de brandweer is gealarmeerd.

Een deel van de vrijwilligers die de brand moest bestrijden zou de eerste melding van de brand niet gehoord hebben. Volgens de VRR moet het optreden van de brandweer daarom worden geëvalueerd. Er zal ook een onderzoeker van veiligheidsregio Haaglanden aan het onderzoek meewerken, dat over twee weken moet zijn afgerond.

De veiligheidsorganisatie meldde aan het Algemeen Dagblad dat er in de regio vaker problemen zijn met de bezetting van de bluswagens.

Opzet

Ook de mogelijkheid of de brand is aangestoken wordt nog onderzocht. De politie heeft mensen opgeroepen zich te melden als ze iets verdachts hebben gezien in de nacht van de brand of de dagen ervoor. Tot nu toe leverde dit vijftien tips op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl