Het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist
NOS Voetbal

Licentiecommissie blijft bij besluit FC Twente

De licentiecommissie van de KNVB legt het advies van de Centrale Spelersraad (CSR) in de zaak tegen FC Twente naast zich neer. Het college houdt vast aan het voorgenomen besluit om de proflicentie van de club uit Enschede per 1 juli in te trekken en een nieuwe licentie te verlenen voor de Jupiler League.

Volgens de licentiecommissie zijn er in het recente advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden aan de orde gekomen, die een aanpassing van het oordeel rechtvaardigen.

CSR vreest banenverlies

Het medezeggenschapsorgaan CSR, bestaande uit tien spelers uit het betaalde voetbal en voorgezeten door VVCS-voorzitter Danny Hesp, gaf eerder vandaag een negatief advies af over het voorgenomen besluit. De CSR baseerde dat advies op de vrees dat bij degradatie of erger veel werkgelegenheid verloren zou gaan in Enschede.

FC Twente ontstemd

Onno Jacobs, interim-voorzitter van FC Twente, reageerde gelaten. “De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht", is te lezen op de website van de club. "Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kort geding te veranderen.”

FC Twente heeft een kort geding aangespannen, waarin het een verbod eist op intrekking van de licentie. Die zaak dient vrijdag in Utrecht. FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op op 15 december gemaakte afspraken. De bond zou toen hebben toegezegd dat de club zijn licentie behoudt, indien aan een aantal voorwaarden voldaan.

Als FC Twente wordt teruggezet naar de Jupiler League, dan behoudt De Graafschap zijn plek in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl