NOS Nieuws

Vechtsporter cel in voor fatale mishandeling

De rechtbank in Leeuwarden heeft een 36-jarige vechtsporter uit Harlingen veroordeeld tot vier jaar cel voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Bij de Visserijdagen op 28 augustus vorig jaar gaf hij een 58-jarige man uit Kimswerd zonder aanleiding een klap in het gezicht.

Het slachtoffer kwam ongelukkig neer op de harde epoxy grindvloer en raakte bewusteloos. In het ziekenhuis bleek dat hij zwaar hersenletsel had opgelopen. De volgende dag overleed de Kimswerder.

Geen doodslag

De rechtbank sprak de Harlinger vrij van doodslag, omdat het niet zijn bedoeling was om de man te doden. Ook de officier van justitie vond dat doodslag niet bewezen was. Maar de rechter legde de man een relatief zware straf op omdat hij een getraind vechtsporter is. Volgens de rechtbank komen klappen van een vechtsporter "harder aan dan van een gemiddeld mens".

Misverstand

Een getuige vertelde na de geweldsuitbarsting aan De Telegraaf dat de aanleiding waarschijnlijk berustte op een misverstand. De dader, een kickbokser, zou een 'onduidelijk probleem' hebben gehad met iemand anders.

Het slachtoffer had daar part noch deel aan en was zich ook niet bewust van het misverstand. De onverhoedse klap van opzij zag hij volgens de getuige niet aankomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl