NOS Sport

Opmars van Red Bull: Ricciardo snelste in tweede vrije training

Red Bull heeft vandaag goede zaken gedaan. Daniel Ricciardo heeft met zijn vernieuwde Renault-motor de eerste plek gepakt. In de tweede vrije training klokte hij met 1:14.607 de snelste tijd. Op twee en drie volgen de Mercedessen van Lewis Hamilton (+0.606) en Nico Rosberg (+0.899). Max Verstappen bleef enigszins achter op zijn teamgenoot en zette de vierde tijd neer, op 0.964 afstand van Ricciardo.

Het is niet gek dat Verstappen moest toegeven op zijn compagnon. "Verstappen heeft nog niet de vernieuwde motor die Ricciardo al heeft", verklaart commentator Louis Dekker. "Van tevoren verwachtte Verstappen al dat dat per ronde enkele tienden van een seconde verschil zou maken."

Ook de beide Toro Rosso's deden goede zaken. Daniil Kvyat, die twee weken geleden ten faveure van Verstappen werd teruggezet naar het dochterteam van Red Bull, klokte de vijfde tijd. Hij was slechts 0,3 seconden langzamer dan Verstappen. Achter Kvyat bezette Carlos Sainz de zesde plek.

Opvallend zijn de matige tijden van Ferrari. Kimi Räikkönen zette de zevende tijd neer, terwijl viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel slechts tot de negende tijd kwam.

Max Verstappen op het circuit van Monaco

Met het hoofd tegen de muur

De F1-coureurs zijn niet alleen gewaarschuwd voor de opmars van Red Bull. Ook het gevaar van het krappe stratencircuit werd onderstreept. Rio Haryanto parkeerde zijn auto vol in de muur bij het uitrijden van de tunnel, Vettel kuste tweemaal de vangrail en ook Kevin Magnussen kwam met het beton in aanraking. Tot slot was er door een opmerkelijk incident schade aan de Mercedes van Hamilton. Zijn auto viel na de training van de krik.

Verstappen waakt voor te hooggespannen verwachtingen en stelt dat het niet logisch is meteen zijn tweede zege te verwachten. "Normaal gesproken zijn de Mercedessen niet te verslaan. Met de Ferrari's zal het nog een stevig gevecht worden", voorspelt de Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl