De politici nemen het boek in ontvangst
NOS Nieuws

Kinderen pleiten bij politiek voor verblijfsvergunning

Vijf kinderen zonder verblijfsvergunning hebben een boekje overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Zij willen daarmee aandacht vragen voor kinderen die worden uitgezet, hoewel ze al langere tijd in Nederland wonen.

Het boekje 'Ik blijf hier' is bedacht door de internationale organisatie Defence for Children. In het boekje vertellen de kinderen hun verhaal door middel van tekeningen, foto's en quotes.

Kinderpardon

De organisatie noemt de uitzetting van kinderen een "ernstige schending van de kinderrechten". Minderjarigen zonder verblijfsvergunning kunnen ondanks een lange verblijftijd vaak toch worden uitgezet. Volgens Defence for Children leven honderden kinderen hierdoor in constante angst.

Het Kinderpardon werkt volgens de organisatie niet. Kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en aan een aantal andere voorwaarden voldoen kunnen een verblijfsvergunning aanvragen. In 2015 is 92 procent van deze aanvragen afgewezen. Defence for Children wil dat minderjarigen na vijf jaar altijd direct een verblijfsvergunning krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl