NOS Voetbal

Beenhakker: Bosz, je krijgt weleens wat over je heen

Beenhakker: je krijgt wel eens wat over je heen

De nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz heeft een verleden bij Feyenoord. Dat ligt uiteraard gevoelig. Desondanks gebeurt het vaker dat een speler of trainer zowel in Amsterdam als Rotterdam werkzaam is geweest. Van Ronald Koeman tot Angelos Charisteas en van Johan Cruijff tot Leo Beenhakker.

De Rotterdammer Beenhakker is bij uitstek ervaringsdeskundige. Hij stapte eind jaren zeventig over als jeugdtrainer van Feyenoord naar Ajax. In totaal was hij in drie periodes in verschillende functies actief voor beide clubs. De tip van Beenhakker aan het adres van Bosz: laat je niet gek maken.

"Je krijgt verbaal weleens wat over je heen", vertelt Beenhakker, die met Ajax (twee keer) en Feyenoord landskampioen werd. "Daar moet je niet moeilijk over doen, ben je gek. Als je daar als Rotterdammer zit en je verliest twee keer achterelkaar, dan krijg je 'm van een paar mensen. So what?"

Peter Bosz in 1995 als speler van Feyenoord tegen Ajax. Links de man die hem nu bij Ajax heeft aangesteld, Marc Overmars.

Volgens de 73-jarige oud-trainer vind je overal fans die zich niet kunnen gedragen. "Bij De Graafschap in Doetinchem lopen ineens vijftig idioten. Maar die lopen er ook in Amsterdam, in Groningen, in Rotterdam en in Zeeland. Maar neem van mij aan dat het merendeel van de mensen het begrijpt", doelt hij op de Amsterdamse aanstelling van Bosz.

"Ik vind het heel mooi voor Peter", vervolgt hij. "Ook gezien zijn prestaties bij Vitesse, waar hij het fantastisch heeft gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl