NOS Nieuws

Lichaam klimmer Eric Arnold van Everest gehaald

Lichaam Eric Arnold geborgen

Een Nepalees bergingsteam heeft met een helikopter het lichaam van de overleden Nederlandse klimmer Eric Arnold van de Mount Everest weggehaald. Het stoffelijk overschot ligt inmiddels in een mortuarium in de hoofdstad Kathmandu.

Daar worden voorbereidingen getroffen voor het vervoer naar Nederland. Arnold bezweek afgelopen vrijdag aan de gevolgen van hoogteziekte, enkele uren nadat hij op de top van de berg had gestaan.

Gisteren moest de helikopter wegens slecht zicht en sneeuwval aan de grond blijven, maar bij helder weer kon de bergingsoperatie vandaag plaatsvonden.

Alpinisten en sherpa's proberen nog steeds de lichamen van twee andere overleden alpinisten naar een lagergelegen kamp te brengen. De reddingshelikoper kan maximaal kamp 2 op 6400 meter bereiken om de stoffelijke overschotten te bergen.

Vermist

Twee Indiase klimmers worden nog vermist. Ze werden enkele dagen geleden voor het laatst gezien nabij de top van de 8848 meter hoge berg en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze nog in leven zijn.

Alpinisten zeggen dat ze op grote hoogte lichamen in de sneeuw hebben zien liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl