Belgische politieagenten
NOS Nieuws

'Terreurverdachten wilden aanslag plegen in Antwerpen'

De vier terreurverdachten die gisteren werden opgepakt in België, wilden volgens Belgische media een aanslag plegen in Antwerpen. De geradicaliseerde tieners zouden een aanslag hebben willen plegen op het Centraal Station in Antwerpen.

De terreurverdachten zijn tussen de 16 en 19 jaar oud. Volgens de Belgische krant De Morgen hadden zij contact met een Antwerpenaar die in 2012 naar Syrië verhuisde en een hoge positie heeft bij Islamitische Staat.

Op internet spraken de jongeren over een mogelijk doel voor de aanslag. Dat moest volgens hen een plaats zijn "waar veel mensen bij elkaar komen". De groep beschikte nog niet over wapens of explosieven, maar zou al wel geld hebben verzameld om die te kopen.

Huiszoekingen

Volgens De Morgen waren de geradicaliseerde jongeren al geruime tijd in beeld bij de Belgische politie. Zeker twee van hen zouden hebben geprobeerd naar Syrië te reizen. Zij werden destijds op het vliegveld tegengehouden en teruggestuurd naar België.

De vier verdachten woonden in de Antwerpse gemeente Borgerhout. De jongeren werden gisteren bij huiszoekingen meegenomen door de politie. Drie van hen zijn inmiddels weer thuis. Zij zijn vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl