Kevin Love houdt Bismack Biyombo op afstand.

Cleveland zet Toronto op z'n nummer

Cleveland Cavaliers heeft keihard teruggeslagen na de beide nederlagen van afgelopen week in de play-offs van de NBA. Toronto Raptors kreeg deze keer geen poot aan de grond tegen de Cavs die in eigen huis met 116-78 zegevierden. De stand in de finale van de Eastern Conference is daarmee op 3-2 in het voordeel van Cleveland gekomen.

De thuisploeg nam voor ruim 20.000 fans direct het initiatief om dat geen moment meer uit handen te geven. Na het eerste kwart leidden de Cavaliers al met 34-19. Die voorsprong was halverwege het duel opgelopen tot maar liefst 31 punten (65-34), een record: nooit eerder was de marge bij de rust zo groot geweest in een conferencefinale.

Bleef Cavs-speler Kevin Love tijdens de beide wedstrijden in Canada nog ver onder de maat, duel vijf sloot de uitblinker af als topscorer met 25 punten. Ook LeBron James en Kyrie Irving deden met ieder 23 punten een flinke duit in het zakje. Aan de andere kant liepen Kyle Lowry en DeMar DeRozan zich stuk op een hechte Cleveland-defensie.

Cleveland heeft in de best-of-seven-confrontatie nog één zege nodig om de NBA-finale te bereiken. De volgende wedstrijd is vrijdag in Toronto.