NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Bertens moet en wil 'vooral eigen ding blijven doen'

Net als de afgelopen dagen is er ook vandaag veel aandacht voor tennis en wielrennen bij de NOS. Op radio, televisie, Teletekst en internet worden de Giro d'Italia en Roland Garros op de voet gevolgd. Verder komt ook het trainingskamp van het Nederlands elftal aan bod.

Op dag vijf van Roland Garros komen onder meer Kiki Bertens, Novak Djokovic, Serena Williams en Rafael Nadal in actie. Zowel op televisie als op NOS.nl is een aantal wedstrijden van het grandslamtoernooi in Parijs live te volgen.

Bertens speelt haar tweederondepartij tegen de Italiaanse Camila Giorgi. Dat is de tweede wedstrijd op baan 4. Dag vijf van Roland Garros is live te zien in een extra uitzending van Studio Sport, op NPO 1 van 11.00 tot 17.50 uur. Mocht een van de partijen langer gaan duren, dan zal die wedstrijd op NOS.nl worden afgemaakt.

De achttiende etappe van de Giro d'Italia

Steven Kruijswijk start de achttiende etappe nog altijd stevig in de roze trui. In een rit van 234 kilometer fietsen de renners van Muggìo naar Pinerolo.

De etappe, die op 11.15 uur van start gaat, is te volgen via een liveblog op NOS.nl. Ook zal er rond 17.30 uur op NPO 1, na het tennis, een ruime samenvatting te zien zijn. De verrichtingen van Kruijswijk komen ook in het Sportjournaal voorbij.

Oranje, turnen en boksen

Het Nederlands elftal is op trainingskamp in het Portugese Lagos. Vandaag wordt er nog getraind en daarna vliegt Oranje naar Dublin voor de oefenwedstrijd tegen Ierland van morgen. Interviews met de spelers en bondscoach Danny Blind zijn te zien op NOS.nl en in het Lunch- en Sportjournaal.

Yuri van Gelder is de enige Nederlandse man die acte de présence geeft bij de EK turnen in Bern. Hij komt vandaag in actie aan de ringen, zijn specialiteit. In Astana verschijnt Nouchka Fontijn ín de ring voor haar halvefinalepartij op de WK boksen.

Uitzendingen van donderdag 26 mei

Tijd Programma Waar?
11.00 uur Roland Garros: dag 5 NPO 1 en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 2
17.30 uur Giro: samenvatting etappe 18 NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl