Rafael Benítez voelt zich thuis bij Newcastle United
NOS Voetbal

Benítez blijft gedegradeerd Newcastle trouw

Rafael Benítez blijft bij Newcastle United. De 56-jarige Spaanse oefenmeester ondertekende een nieuw driejarig contract bij de roemruchte Engelse club, die volgend seizoen uitkomt in het Championship.

Benítez werd in maart aangesteld als vervanger van Steve McClaren, maar kon degradatie niet voorkomen. De voormalige trainer van topclubs als Valencia, Liverpool, Chelsea, Internazionale, Napoli en Real Madrid had een clausule in zijn contract staan dat hij bij degradatie zou mogen vertrekken.

Nederlandse kolonie

Het aanblijven van de populaire Benítez is een meevaller voor de Magpies, die een rampseizoen achter de rug hebben.

Supporters van Newcastle United betuigen hun steun aan Rafael Benítez in het voorlopig laatste Premier League-duel tegen Tottenham Hotspur

De ploeg wilde meedoen voor de prijzen en gaf honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Georginio Wijnaldum was een van de grote aankopen in de zomer. Ook de Nederlanders Tim Krul, Siem de Jong, Daryl Janmaat en Vurnon Anita staan onder contract in Newcastle.

De laatste keer dat Benítez op het tweede niveau werkte, was in 2001. Dat jaar promoveerde hij met Tenerife naar de Primera División.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl