Per uur lopen gemiddeld duizend mensen de trap op
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

De Trap in Rotterdam beklommen door 100.000 bezoekers

Anderhalve week geleden werd De Trap in Rotterdam geopend door burgemeester Aboutaleb, inmiddels heeft de 100.000ste bezoeker de steigerconstructie beklommen.

De Trap is gebouwd voor de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!. De constructie leidt naar het dak van het Groot Handelsgebouw, een van de eerste bouwwerken die na de bombardementen op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog werden herbouwd. Het pand staat daarmee symbool voor 75 jaar wederopbouw van de stad.

Gemiddeld lopen per uur duizend mensen de trap op. "We hadden wel gedacht dat het een succes zou worden", zegt de directeur van Rotterdam Festivals tegen RTV Rijnmond. "Maar zo'n succes, daar kun je alleen maar van dromen."

Vanwege de veiligheid mogen er maximaal driehonderd mensen tegelijk op de trap lopen. De constructie blijft staan tot 12 juni.

NOS op 3 beklom De Trap vlak voor de opening met ras-Rotterdammer Jordy Dijkshoorn, frontman van de 'futuristische funk'-band De Likt. Bekijk hier de klim van Jordy met een voorgedragen gedicht over zijn Rotterdam:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl