Wout Van Aert werd dit jaar wereldkampioen veldrijden
NOS Wielrennen

Veldrijder Van Aert verrast in Ronde van België

Wout Van Aert heeft in de proloog van de Ronde van België voor een verrassing gezorgd. De wereldkampioen veldrijden bleef in de tijdrit van 6 kilometer in de straten van Beveren met een tijd van 6 minuten en 52 seconden favoriet Tony Martin twee seconden voor.

Martin, die de Ronde van België won in 2012, 2013 en 2014, liet na 2,6 kilometer nog dezelfde tijd noteren als de 21-jarige Van Aert. De drievoudig wereldkampioen tijdrijden gaf echter in het vervolg iets toe op de Belg van Crelan Vastgoedservice.

"De tijd dat veldrijders in augustus op gang moesten komen, is voorbij", reageerde Van Aert na afloop op de winst die hij zelf ook niet had verwacht.

Terpstra beste Nederlander

De Zwitser Reto Hollenstein eindigde op 0.04 als derde. De beste Nederlander was Niki Terpstra. Hij noteerde dezelfde tijd als Hollenstein en legde beslag op de vierde plek. Ook Lars Boom eindigde in de toptien: hij werd zevende met een tijd van 6.59.

De Ronde van België telt nog vier etappes en finisht zondag in Tongeren. Titelverdediger Greg Van Avermaet doet dit jaar niet mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl