Volkert van der Graaf
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Volkert van der Graaf moet reclassering informatie geven

Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, moet antwoord geven op vragen die door de reclassering aan hem worden gesteld. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald in een kort geding dat door Van der Graaf was aangespannen.

Van der Graaf kwam in mei 2014 vrij, met als bijzondere voorwaarde dat hij zich elke drie maanden zou melden bij de reclassering. Van der Graaf meende dat hij zich alleen hoefde te melden en geen informatie hoefde te verstrekken, schrijft Omroep Gelderland.

Omdat hij de gesprekken als beperking van zijn vrijheid ziet, spande hij een kort geding aan. De rechter oordeelt dat tegenover het krijgen van begeleiding en hulp ook verplichtingen staan, zoals het hebben van een gesprek met de reclassering.

In mei had Van der Graaf ook een kort geding aangespannen. Hij wilde zich niet meer verplicht elke drie maanden melden. De rechtbank ging daar niet in mee. Een maand eerder won hij wel een zaak. Hij hoeft niet langer begeleid te worden door een psycholoog. Het OM is tegen die uitspraak in beroep gegaan.

Advertentie via Ster.nl