De reddingshelikopter op het basiskamp op de Mount Everest
NOS Nieuws

Lichamen klimmers door slecht weer nog altijd op Everest

Als gevolg van het slechte weer hebben hulpteams nog steeds niet de lichamen van Eric Arnold en een andere overleden alpinist van de Mount Everest kunnen halen. De reddingshelikopter op het basiskamp moest de hele dag aan de grond blijven, meldt de organisatie die de expeditie van Arnold organiseerde.

Reddingswerkers hadden ook willen zoeken naar twee Indiase klimmers die al enkele dagen worden vermist. Ze zijn het laatst gezien nabij de top van de 8848 meter hoge berg.

Hoogteziekte

De Nederlandse klimmer Eric Arnold overleed vrijdag aan de gevolgen van hoogteziekte, nadat hij eerder die dag de top had bereikt. Sherpa's hebben zijn lichaam van kamp 4, op 7900 meter hoogte, overgebracht naar kamp 2, 1300 meter lager.

Het stoffelijk overschot van een Australische alpiniste die op dezelfde dag bezweek aan hoogteziekte, bevindt zich in kamp 3. Het lichaam van de Indiase klimmer die ook afgelopen weekend hoog op de berghelling overleed, is nog niet naar een lagergelegen kamp gebracht.

De meeste alpinisten die de afgelopen dagen op weg waren naar de top van de Everest, hebben hun pogingen opgegeven vanwege slecht zicht, wind en sneeuwval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl