NOS Nieuws

Auto's verdwijnen in scheur in de weg in historisch Florence

Auto's verdwijnen in enorm gat

Zo'n twintig auto's zijn vanmorgen vroeg weggezakt in een scheur in de weg in het historische centrum van Florence. Het 200 meter lange gat ontstond na een breuk in een hoofdbuis van de waterleiding. Niemand raakte gewond.

De verzakking vond plaats in een straat langs de rivier de Arno, die dwars door de stad loopt. De auto's zakten weg op een straat tussen de oude bruggen Ponte Vecchio en Ponte alle Grazie, recht tegenover het museum Palazzo degli Uffizi. Het wegdek begaf het nadat een overvloed aan water de fundering had weggespoeld na de leidingbreuk.

Afgelopen nacht was er al een kleine breuk in de waterleiding ontdekt ter hoogte van de Ponte alle Grazie, maar pas bij het krieken van de dag werd de ernst van de situatie duidelijk. Er was een harde knal te horen, waarna het wegdek instortte. Vermoedelijk was het lek in de buis al een aantal dagen geleden ontstaan.

Automobilisten mogen hun auto rond het ingezakte deel van de kade niet weghalen, omdat er kans is op meer verzakkingen. Door de leidingbreuk zitten duizenden Florentijnen zonder water.

  • EPA
    Agenten bekijken de verzakking in Florence
  • Reuters
  • EPA
    De verzakking vond plaats langs de rivier de Arno
  • EPA
    Een brandweerman loopt langs de verzakking die plaatsvond tussen de bruggen Ponte Vecchio en Ponte alle Grazie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl