NOS Nieuws

Vleermuizeninvasie nachtmerrie voor Australisch stadje

Het zijn er meer dan 100.000, schatten deskundigen. Het stadje Batemans Bay aan de Australische kust heeft last van een vleermuizenplaag. Volgen de lokale autoriteiten is de situatie onhoudbaar.

De vleermuizen zitten overal en de inwoners klagen dan ook steen en been. "Ik kan de ramen niet openzetten, de was niet buiten hangen. Studeren lukt ook niet, vanwege de herrie die ze maken", zegt inwoonster Danielle Smith.

Vleermuizen zijn in Australië een bedreigde diersoort. Daarom mogen ze niet worden gedood en alleen worden verdreven. Om ze weg te krijgen wordt geadviseerd om rook te gebruiken of veel geluid te maken. Een andere mogelijkheid is het weghalen van de begroeiing.

Vleermuizeninvasie nachtmerrie voor Australisch stadje

Organisaties die zich sterk maken voor de rechten van dieren denken niet dat dat gaat werken. Ze roepen op om geduld te hebben, dan zullen de dieren vanzelf wel verder trekken, verwachten ze.

Batemans Bay ligt aan de Australische zuidoostkust, een paar honderd kilometer onder Sydney. Het stadje heeft altijd wel last van vleermuizen, maar zoveel als nu waren het er nooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl