Stephen Curry baalt tijdens de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder
NOS Sport

NBA-kampioen Warriors op rand van uitschakeling

Regerend NBA-kampioen Golden State Warriors lijkt een tweede titel op rij te kunnen vergeten. De ploeg verloor in de finale van de Western Conference tegen Oklahoma City Thunder de vierde wedstrijd met 118-94 en staat nu 3-1 achter in de best-of-seven-serie.

De Warriors begonnen als de grote favoriet aan de play-offs na een recordbrekend seizoen (73 overwinningen), maar van die dominantie is niets meer over. Sterker nog, voor de tweede keer op rij waren de Warriors in Oklahoma City kansloos tegen de Thunder.

Net als de vorige wedstrijd werd Warriors-ster Stephen Curry (de meest waardevolle speler van het seizoen) overvleugeld door Russell Westbrook en Kevin Durant van de Thunder.

Curry bleef steken op 19 punten, terwijl Westbrook goed was voor 36 punten, 11 rebounds en 11 assists (zijn eerste triple-double in de play-offs) en Kevin Durant 26 punten en 11 rebounds liet noteren. Klay Thompson was met 26 punten wel op dreef voor de Warriors.

Russell Westbrook poseert na het maken van een punt

'Het is nog niet over'

"Het goede nieuws is dat we de volgende wedstrijd thuis spelen", zei Warriors-coach Steve Kerr. "Als we daar winnen, voeren we de druk op en dan zullen we zien wat er gebeurt."

Veel zal de komende wedstrijden afhangen van Curry, die voor zijn doen ongekend slecht speelde met slechts zes scores uit twintig pogingen. "Hij had een beroerde avond. Dat overkomt zelfs de beste spelers ter wereld", aldus Kerr. En Curry zelf werpt de handdoek ook nog niet in de ring. "We staan er slecht voor, maar het is nog niet over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl