Igor Sijsling in actie op Roland Garros
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

Tennis en wielrennen gaan opnieuw veel aandacht opeisen vandaag. Maar ook voetbal komt ruimschoots aan bod dankzij het Nederlands elftal, dat zich in Portugal voorbereidt op een drietal oefenduels, en natuurlijk Peter Bosz, de nieuwe trainer van Ajax.

Op dag vier van het grandslamtoernooi in Parijs mag Igor Sijsling proberen voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde te halen op Roland Garros. Dat moet dan ten koste gaan van Nick Kyrgios, het enfant terrible uit Australië. Hun duel staat als derde partij gepland op baan zes en zal live te zien zijn op NPO 1 en NOS.nl. Maar natuurlijk is er al veel eerder tennis te zien vanuit Frankrijk; vanaf 11.00 uur om precies te zijn, eveneens op NPO 1 en NOS.nl.

Geen bergen

De Ronde van Italië kent geen rustdagen meer, maar de renners zullen de zeventiende etappe misschien wel als zodanig ervaren. De rit over 196 kilometer van Molveno naar Cassano d’Adda, de geboorteplaats van Gianni Motta, die vijftig geleden de Giro op zijn naam schreef, telt immers geen bergen van betekenis. En dus zal ook de roze trui van Steven Kruijswijk normaal gesproken geen gevaar lopen.

Giro 2016: etappe 17

De etappe, die om 12.35 uur van start gaat, is te volgen via het liveblog op NOS.nl, terwijl rond 17.30 uur een ruime samenvatting van de dag te zien is op NPO 1 en NOS.nl. Vrijdag, zaterdag en zondag, wanneer de Giro d'Italia zijn ontknopping gaat beleven, zal de NOS dagelijks de laatste anderhalf uur van de etappe live uitzenden.

In Nieuwsuur is een uitgebreid interview te zien met Kevin Strootman, de middenvelder van AS Roma die de afgelopen jaren veel blessureleed te verwerken heeft gekregen, maar nu weer helemaal terug is. Niet alleen bij zijn club, maar ook bij Oranje.

Uitzendingen van woensdag 25 mei

Tijd Programma Waar?
11.00 uur Roland Garros: dag 4 NPO 1 en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 2
17.30 uur Giro: samenvatting etappe 17 NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl