Peter Bosz
NOS Voetbal

Peter Bosz nieuwe trainer van Ajax

Peter Bosz wordt de opvolger van Frank de Boer als trainer van Ajax. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de Amsterdammers, die hem overnemen van het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Bosz neemt zijn vaste assistent Hendrie Krüzen mee naar Ajax. Het koppel werkte eerder samen bij Heracles Almelo en Vitesse. Hun contract bij Ajax gaat op 1 juli in.

Dinsdagavond verloren Bosz en Krüzen de bekerfinale met Maccabi, waar Jordi Cruijff technisch directeur is. Zaterdag liep de club ook al de landstitel mis. Na de verloren bekerfinale brachten Ajax en Maccabi het nieuws over Bosz naar buiten.

"Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken", meldt Ajax-directeur Edwin van der Sar.

"De clubs die hij trainde, speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt."

Clausule

Bosz stapte begin dit jaar van Vitesse over naar Maccabi. De 52-jarige trainer had een clausule in zijn contract laten opnemen dat hij weg mocht als een Nederlandse topclub zich zou aandienen.

Bosz in januari: Ajax kan me ook in Israël ophalen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl