Viktoria Azarenka grijpt naar haar pijnlijke knie
NOS Sport

Azarenka geeft op in Parijs, Serena heerst

Voor Viktoria Azarenka is al in de eerste ronde van Roland Garros het doek gevallen. De Italiaanse Karin Knapp leidde met 6-3, 6-7 (6), 4-0 toen de Wit-Russische nummer vijf van de wereld geblesseerd opgaf.

De 26-jarige Azarenka, voormalig nummer één van de wereld en in 2012 en 2013 winnares van de Australian Open, leek in de tweede set al te moeten capituleren. Ze had deze maand wegens een rugblessure moeten opgeven in Madrid en kreeg nu last van een oude blessure aan haar knie.

Azarenka geeft in tranen op in Parijs

Ze werd behandeld, verbeet de pijn en hield stand toen Knapp op 5-4 en 6-5 voor de wedstrijd serveerde. Azarenka won de tiebreak, waarin ze op 5-6 een matchpoint overleefde, maar was daarna niet meer tot redelijk tennis in staat.

Williams snel klaar

Serena Williams is wel fit en haalde eenvoudig de tweede ronde. De nummer één van de wereld walste in 42 minuten met 6-2, 6-0 over Magdaléna Rybáriková heen.

Serena Williams

Eén keer eerder troffen de Amerikaanse en de Slowaakse (WTA-77) elkaar: in 2013 pakte Rybáriková op het hardcourt van Toronto eveneens maar twee games.

In Parijs brak Williams meteen naar 2-0, maar dat vlekje werkte Rybáriková, die in Parijs nooit voorbij de tweede ronde kwam, meteen weg.

Williams, die Roland Garros vorig jaar voor de derde keer won, denderde vervolgens naar 6-2, 5-0. Op eigen opslag kwam Rybáriková pardoes op 40-0, maar Williams (21 grandslamtitels) gunde haar geen derde game.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl