NOS Nieuws

Monsanto wijst bod Bayer af, deal blijft mogelijk

Het Amerikaanse zaadveredelingsbedrijf Monsanto wijst het overnamebod van de Duitse chemiereus Bayer af. Bayer had 62 miljard dollar geboden, maar Monsanto vindt dat te weinig.

Volgens Monsanto-topman Hugh Grant weerspiegelt het bod niet de waarde van het concern. Ook zijn er volgens hem veel zorgen over de financiering van de transactie en over de instemming van toezichthouders.

Wel interesse

Toch lijkt Monsanto wel geïnteresseerd in een overname door Bayer. Het bedrijf zegt open te staan voor verdere gesprekken en voordelen te zien in een deal.

Mocht de overname alsnog doorgaan, dan ontstaat het grootste agrochemische bedrijf ter wereld. Veel tuin- en akkerbouwers zijn bang dat door een overname zo'n grote speler ontstaat dat er nauwelijks nog concurrentie is.

Monsanto is vooral bekend als producent van het omstreden onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Bayer is vooral een geneesmiddelenfabrikant en wil zich versterken op het gebied van zaden en gewasbescherming. Daarnaast zou een overname van Monsanto zijn markt in de Verenigde Staten vergroten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl