NOS Nieuws

Kijk zelf rond op het grootste cruiseschip ter wereld

Met ruimte voor 6410 betalende gasten per cruise, kunnen heel wat mensen de Harmony of the Seas zelf van alle kanten bekijken. Toch zullen de meeste geïnteresseerden het moeten doen met foto's en videobeelden - en daar heeft het NOS Jeugdjournaal iets op verzonnen.

Cameraman Thijs Aardema maakte op vier plekken in het schip een 360-graden-filmpje. Vanuit vaste posities kan iedereen kijken waar hij maar wil: op het dek, in het Aqua Theatre, tussen de hutten en in een van de gigantische binnenruimtes met winkels en restaurants.

In het filmpje kom je elke 55 seconden op een nieuwe locatie in het schip. Met een simpele muisbeweging of een veeg over je touchscreen bepaal je je eigen perspectief.

Rotterdam

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het 362 meter lange gevaarte ligt vandaag in Rotterdam en vaart vanavond naar Southampton, aan de Engelse zuidkust.

De Harmony, met 23 zwembaden en 20 restaurants aan boord, maakt deze zomer cruises over de Middellandse Zee. In oktober steekt het schip de Atlantische Oceaan over en begint het aan cruisereizen in Florida en het Caribisch gebied.

  • ANP
    De Harmony of the Seas in Rotterdam: het grootste cruiseschip ter wereld ligt de hele dag bij de Erasmusbrug
  • ANP
    Zelfs binnenvaartschepen lijken klein naast het 362 meter lange cruiseschip
  • ANP
    Op de 18 verdiepingen van het schip zijn 2747 kamers, met ruimte voor meer dan 6000 passagiers
  • AFP
    Een kijkje in een van de binnenruimtes: op het schip zijn zwembaden, restaurants en theaters
  • ANP
    Er is ook kritiek op het mega-schip: op volle kracht verbruiken de motoren 250.000 liter zware stookolie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl