Badr Hari bij de rechtbank in Amsterdam waar hij werd veroordeeld voor mishandelingen

Badr Hari niet vervolgd voor mishandeling Marokko

Kickbokser Badr Hari wordt niet vervolgd voor een mishandeling in Marokko. Dat heeft de rechter in Marrakesh bepaald. Hari werd bijna twee weken geleden gearresteerd op het vliegveld van Casablanca nadat hij een ober had geslagen. Die kon vanwege de mishandeling een tijdje niet werken.

Volgens NOS-correspondent Sjoukje Rietbroek heeft de ober hem vergeven. Dat betekent dat een vervolging van de kickbokser van de baan is.

Imago

Marokkaanse media melden dat Badr Hari zich heeft verzoend met het slachtoffer en hem geld heeft betaald; hoeveel is niet bekend. De ober zou toe hebben gegeven aan de druk van Marokkanen die hem hadden gevraagd Hari te vergeven omdat een veroordeling schadelijk zou zijn voor zijn imago, zegt Sjoukje Rietbroek.

Volgens haar oordelen Marokkanen verschillend over Hari. Zijn agressieve gedrag wordt door velen afgekeurd. Aan de andere kant doet hij veel aan liefdadigheid in Marokko en wordt hij daar om geroemd.

Mishandelingen

Badr Hari werd in Nederland in oktober veroordeeld tot twee jaar cel voor een aantal mishandelingen in het uitgaansleven in Amsterdam. Zo sloeg hij zakenman Koen Everink in elkaar. Omdat die zaak nog bij de Hoge Raad ligt, mocht de kickbokser Nederland wel verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl