NOS Voetbal

Advocaat keert vol optimisme terug bij Oranje

'Oranje heeft genoeg kwaliteit om WK te halen'

Had hem na het rumoerige EK van 2004 gevraagd of Dick Advocaat ooit nog terug zou keren bij Oranje en je had op zeker een duidelijke "nee" te horen gekregen. Toch staat de voormalige bondscoach weer met het Nederlands elftal op het trainingsveld. Als assistent van de veel minder ervaren Danny Blind.

"Voor mij voelt dat niet gek", zegt Advocaat echter. "Mijn ego is hier niet te groot voor, ik vind dit gewoon leuk. Ik ben begonnen als assistent, heb daarna een aardige carrière gehad en eindig nu ook weer als assistent."

Loyaal aan Blind

Hoewel Advocaat over dat laatste toch nog niet heel overtuigend klinkt, want als er nog iets moois voorbijkomt... "Ja, als ik nog eens de kans krijg om als bondscoach naar een groot toernooi te gaan, dan wil ik dat nog wel."

Maar de 68-jarige Hagenaar benadrukt dat hij niet op de positie van Blind aast. "Dat zeker niet. Als er iets gebeurt met Blind, wat dan ook, dan ben ik weg. Daar hebben we het over gehad en dat vind ik niet meer dan normaal."

'Wij halen het WK'

Wat Advocaat betreft zal er bovendien helemaal geen reden zijn om tijdens de WK-kwalificatiecampagne te twijfelen aan de bondscoach. Hij is er namelijk van overtuigd dat Oranje niet nog een toernooi zal mislopen.

"Ik weet zeker dat er genoeg kwaliteit in dit team zit om ons te plaatsen voor het WK. Natuurlijk zitten er een paar aardige landen in onze poule, maar wij kunnen ook aardig voetballen. Ik ga ervan uit dat wij het WK halen."

'Toernooiwinst' Advocaat op training Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl