De Engelse kranten over het ontslag van Louis van Gaal
NOS Voetbal

'Mourinho steekt oude vriend Van Gaal mes in de rug'

Het ontslag van Louis van Gaal bij Manchester United doet de voetbalwereld even op zijn grondvesten schudden, dus de Nederlandse en Engelse ochtendkranten pakken breed uit met het vertrek van de Nederlandse trainer.

De Engelse kranten zijn niet mild. "Sorry Louis, you're fired", kopt The Mirror. The Telegraph weet 33 redenen op te noemen waarom Van Gaal op straat is gezet en volgens The Sun heeft United de manager eindelijk uit zijn lijden verlost.

The Sun meldt verder dat de Nederlander furieus is over zijn ontslag. Mourinho staat klaar in de catacomben en heeft zijn oude vriend Van Gaal een mes in de rug gestoken, schrijft de tabloidkrant. "Maar hij vertrekt met een hoop geld; in ruil daarvoor houdt hij zijn mond over zijn ware gevoelens over zijn tijd op Old Trafford."

'Wreed einde loopbaan'

"Van Gaal eruit geschopt", kopt De Telegraaf boven een analyse van de twee magere jaren van Van Gaal bij Manchester United. De krant spreekt van een "wreed einde van een loopbaan" en stelt dat Van Gaal een hoge prijs heeft betaald voor de vele mislukte aankopen. De coach gaf 342 miljoen euro uit op de transfermarkt.

Volgens de Volkskrant is de martelgang van Van Gaal bij United ten einde. De Nederlander moest bijna wekelijks lezen dat José Mourinho al een principe-akkoord had met de club. De filosofie van Van Gaal paste niet in de onstuimige Premier League, aldus de krant, en bovendien vielen de prestaties tegen en was het voetbal saai.

"Hoe bestaat het dat zo'n vakman na twee seizoenen in Engeland wordt weggehoond", vraagt het AD zich op de voorpagina af onder de kop "But I was the best one". Volgens Sjoerd Mossou kwam dat onder meer door Van Gaals gebrek aan sociaal-culturele vaardigheden en het soort voetbal dat hij met United wilde spelen. De Engelsen pruimden dat niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl