v.l.n.r. Arno Vermeulen, Luuk Blijboom, Danny Nelissen en Hans Klippus
NOS Sport

'Van Gaal past in het beleid van Ajax'

Als Louis van Gaal nog wat wil in zijn trainersloopbaan, dan zou Ajax een goede optie zijn. Dat vindt Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS. Hij doet zijn uitspraak in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Louis van Gaal is ontslagen bij Manchester United en dus is het de vraag wat de 64-jarige Amsterdammer gaat doen.

Luuk Blijboom: "Ik denk dat hij lekker met zijn vrouw Truus in de Portugese Algarve gaat zitten, waar ze een huis hebben. Het sardienseizoen is bijna begonnen..."

Hans Klippus: "Nee, zo gaat hij niet eindigen."

Danny Nelissen: "Hij gaat niet door de achterdeur verdwijnen. Van Gaal wil nog een prijs pakken."

Louis van Gaal in de jaren '90 als trainer van Ajax met onder meer Edwin van der Sar en Marc Overmars, nu beleidsbepalers bij Ajax

Arno Vermeulen: "Misschien met Ajax? Stel je hebt als bestuur de keus tussen Peter Bosz en Louis van Gaal..."

Blijboom: "Dan neem je Van Gaal, dat is logisch. Hij heeft meer bagage."

Vermeulen: "Als Van Gaal nog wat wil... Hij is iemand die altijd met jonge spelers wil presteren. Dat is ook het beleid van Ajax. Gaat hij de Champions League winnen met dit materiaal? Nee, dat lijkt me niet. Maar er is wel meer uit te halen. En ach, met een paar aankopen zou het nog kunnen ook", zegt hij met een knipoog.

'Van Gaal naar Ajax? Als -ie nog wat wil...'

In het kielzog van Van Gaal moeten volgens de journalisten ook de Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay vrezen voor hun plaats bij United.

Klippus: "Ik neem aan dat Depay verkocht gaat worden. Hij heeft het daar natuurlijk niet goed gedaan."

'Depay krijgt nieuwe kans, voor Blind wordt het lastig'

Vermeulen: "Dat hij ontbrak in de selectie van de FA Cup-finale zegt veel. Van Gaal heeft hem het hele seizoen de hand boven het hoofd gehouden, maar ook hij was uiteindelijk in hem teleurgesteld."

Klippus: "Maar denk je dat Depay blijft?"

Vermeulen: "Het is een van de grootste talenten die we in Nederland hebben. Ik denk dat José Mourinho, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer, hem wel een kans geeft. Misschien verhuurt hij hem, maar Depay is wel iemand met wie Mourinho kan werken. Blind zal het lastig krijgen. Hij gaat onder Mourinho niet centraal achterin spelen, hooguit linksback."

'Nibali fiets vierkant, Kruijswijk is een gloeilamp'

Vooraf zou Steven Kruijswijk hebben getekend voor een plek op het podium in de Giro d'Italia. Maar na twee van de drie weken is de Nederlander de rozetruidrager, met een voorsprong van 2.12 op Esteban Chaves en 2.51 op favoriet Vincenzo Nibali.

Nelissen: "Steven heeft de tactiek gebruikt van mannen als Miguel Indurain, Jan Ullrich en Lance Armstrong: toeslaan in de tijdrit. Hij heeft daar echt serieus tijd gepakt. Ik wens Nibali succes met zijn aanvallen, maar ik zie het niet meer gebeuren. Hij fiets vierkant, zoals ze dat zeggen. Kruijswijk daarentegen straalt. Het is net een gloeilamp die rondrijdt."

'Combine van Italianen gaat heel gevaarlijk worden'

Klippus: "Ik kan er emotioneel van worden. Dan zie ik zo'n jongen na afloop zitten met een afdruk van een kus van de rondemiss. Dat is toch geweldig?"

Nelissen: "Het mooie aan Kruijswijk is dat hij kan blijven nadenken op de fiets. Ik denk dat hij niet alleen gaat volgen, maar ook gaat aanvallen. Wat wel heel gevaarlijk gaat worden, zijn de Italianen. Ik verwacht een combine van ze in hun eigen ronde. Maar Lotto-Jumbo rijdt op een Italiaanse fiets."

Hij vervolgt: "Ik ben benieuwd wat er voor vriendschappen worden gesloten. Ik denk dat ze iedereen aan het bellen zijn op dit moment, wat knipogen uitdelen en met roze truien aan het strooien zijn, haha."

Steven Kruijswijk met de afdruk van een kus op zijn wang

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl