Handbalsters Dalfsen dwingen derde duel af, mannen Lions openen sterk

Handbalsters Dalfsen dwingen beslissend duel af

De handbalsters van Dalfsen hebben in de finale van de play-offs om de titel tegen VOC een derde duel afgedwongen. De uitnederlaag van vorige week werd in de eigen sporthal Trefkoele met 21-19 weggepoetst.

Halverwege leidde Dalfsen met 9-7, mede doordat topschutters Rachel de Haze en Charris Rozemalen bij VOC redelijk in toom werden gehouden. Na rust lukte dat minder en wist VOC de achterstand om te buigen in een 14-11 voorsprong.

Dalfsen, de kampioen van de laatste vijf jaar, herstelde echter het evenwicht en stelde in de slotfase de overwinning op viervoudig kampioen VOC veilig. Dat was mede te danken aan twee doelpunten van het 16-jarige toptalent Larissa Nusser.

Play-offs bij de mannen

Limburg Lions begon uitstekend aan de finale van de play-offs om het landskampioenschap bij de mannen. De titelverdediger gaf in het eerste duel Bevo een draai om de oren: 34-19.

Lions gunde Bevo (dat in 2014 de titel veroverde door Lions in de finale te verslaan) in de openingsfase geen enkele kans. De Geleense ploeg liep snel uit naar 10-1. Pas daarna kwam Bevo beter in zijn spel, maar bij rust was de marge nog steeds negen punten (16-7).

Bevo probeerde na rust wel wat terug te doen, maar kreeg simpelweg geen grip op het gevarieerde aanvalsspel van Lions. Met name Evert Kooijman (7 doelpunten), Luc Steins (6) en Tim Mullens (5) waren op dreef.