NOS Nieuws

Naakte man gewond na zelfmoordpoging in leeuwenverblijf

In een dierentuin in Chili is een man zwaargewond geraakt toen hij werd aangevallen door leeuwen. De man was naakt in het leeuwenverblijf van de Santiago Zoo geklommen. In de kleding van de man werd later een zelfmoordbriefje gevonden.

Nadat de man het verblijf in was geklommen, lieten de dieren hem eerst nog met rust, maar toen hij ze begon uit te dagen werd hij toch aangevallen. Verzorgers van de dierentuin schoten twee leeuwen die de man vast hadden dood om het leven van de man te redden.

Aangeslagen

De directeur van de dierentuin zegt zeer aangeslagen te zijn door de dood van de twee leeuwen, maar er was volgens haar geen andere keuze. "De dierentuin heeft een protocol voor dit soort gevallen, omdat de veiligheid van onze bezoekers erg belangrijk is", zei Alejandra Montalva tegen een lokaal televisiestation.

De twee leeuwen verbleven al meer dan twintig jaar in de dierentuin in de Chileense hoofdstad. "We zijn verdrietig, want deze dieren maken deel uit van onze familie", aldus Montalva. Er was volgens de dierentuin niet genoeg tijd om voor verdovingspijlen te zorgen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl