Onno Jacobs
NOS Voetbal

Twente vecht in kort geding degradatie aan

FC Twente vindt dat de licentiecommissie van de KNVB zijn afspraken niet nakomt en spant daarom maandag een kort geding aan bij de burgerrechter tegen het voorgenomen besluit van de bond om de Enschedese club te laten degraderen.

"Wij gaan om nakoming vragen van een op 15 december door de licentiecommissie genomen besluit dat Twente de licentie behoudt, mits we aan een aantal voorwaarden hebben voldaan. Dat hebben we en dat geeft de commissie in haar motivering zelf ook aan", aldus bestuurder Jan Schutrups.

"We zouden de licentie dus terugkrijgen, maar nu dat ondanks de gewekte verwachtingen niet is gebeurd, stappen we naar de burgerrechter. We kunnen niet anders. We hebben geen keuze."

Interim-directeur Onno Jacobs zegt: "Het voortbestaan van deze club staat op het spel. Dat zeg ik niet om te dramatiseren of te overdrijven, dat is de bittere realiteit als het voorgenomen besluit werkelijkheid wordt."

De voetbalbond wil de club uit Enschede met degradatie straffen vanwege financieel wanbeleid. Het betreft een voorstel aan de Centrale Spelersraad, die een niet-bindend advies kan uitbrengen.

De licentie van FC Twente moet volgens de voetbalbond worden ingenomen. Daarna krijgt de club, die met een schuld van 32 miljoen euro kampt, direct een nieuwe licentie. De licentiecommissie neemt uiteindelijk het definitieve besluit.

Wat hangt FC Twente boven het hoofd?

Waarom wacht Twente het definitieve besluit niet eerst af? "Dan kan het voor Twente al te laat zijn", zegt Schutrups. "Het water staat ons aan de lippen. Degradatie betekent dat een belangrijk deel van de financiële afspraken komen te vervallen of onder druk komen te staan."

Schutrups besluit: "De licentiecommissie wil ons belonen door de licentie niet definitief af te pakken, maar ze heeft zich denk ik niet gerealiseerd dat ze met deze variant ook de toekomst van de club om zeep helpt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl