NOS Nieuws

Taxiritjes goedkoper door komst Uber

De introductie van taxi-app Uber heeft wereldwijd geleid tot een daling van de taxitarieven. Dat concludeert Deutsche Bank in een jaarlijks onderzoek naar prijsniveaus in verschillende landen. In Amsterdam zijn de tarieven ook gedaald, maar nog steeds is een taxirit in de hoofdstad behoorlijk prijzig.

Uber, dat in 2009 werd opgericht, biedt taxidiensten aan via een app. Chauffeurs halen passagiers op locatie op en klanten rekenen hun rit af per creditcard. Over het algemeen zijn de prijzen lager dan die van een 'gewone' taxi. Dat maakt volgens Deutsche Bank dat de prijzen van taxiritjes dalen in steden waar de dienst actief is.

Zo werd een taxi in New York de afgelopen twee jaar 35 procent goedkoper. In Londen nam de prijs voor een ritje met 46 procent af. In San Francisco, waar Uber zijn hoofdkantoor heeft, daalden de kosten het meest: in één jaar haalden taxichauffeurs 30 procent van hun tarief af.

Hoewel de prijs in Amsterdam met 9 procent daalde, zijn passagiers hier nog steeds relatief duur uit. Een taxirit van 8 kilometer kost gemiddeld ruim 24 euro. Alleen in Zürich , Stockholm en Tokio zijn taxi's prijziger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl