Politieonderzoek op plek waar Sandra van Duijl werd gevonden
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Cel en jeugd-tbs geëist voor doden vriendin

Het Openbaar Ministerie heeft jeugd-tbs en twee jaar jeugddetentie geëist tegen een man die wordt verdacht van het doden van Sandra van Duijl. Het lichaam van de 18-jarige vrouw werd september vorig jaar gevonden bij een recreatiegebied in Enschede.

De man wordt vervolgd voor doodslag omdat volgens het OM niet te bewijzen valt dat hij de vrouw met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht. Verdachte Thijs van Z. zei vandaag voor de rechtbank dat hij spijt heeft.

De 21-jarige Van Z. is verminderd toerekeningsvatbaar en zit in een jeugdinrichting. Het OM eist een toepassing van jeugdstrafrecht omdat de verdachte wordt gezien als een "onvolwassen, onvolgroeide jongen met grote problemen", schrijft RTV Oost.

Foto van lichaam

Het tweetal had een affaire en sprak op 25 september af bij een bos. Toen ze ruzie kregen, gooide hij de vrouw op de grond en wurgde haar. Voor Van Z. wegging, wiste hij bestanden op de telefoon van het slachtoffer. Ook maakte hij een foto van het lichaam.

De politie deed na de vondst van de vrouw een oproep via onder meer Opsporing Verzocht. De verdachte werd kort daarna opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl