Phil Mickelson was in 2013 de laatste winnaar op Muirfield
NOS Sport

Geen Brits Open op Muirfield zolang de club vrouwen blijft weren

De Schotse golfbaan Muirfield Golf Links zal voorlopig niet meer dienen als toneel voor het Brits Open. De Muirfield Golf Club, gesitueerd net buiten Edinburgh, heeft gestemd tegen de toetreding van vrouwelijke leden tot de club.

Dat besluit is reden voor de R&A, het mondiale bestuursorgaan van de sport, om de Muirfield-golfbaan niet langer te accepteren als optie voor het Brits Open. Het prestigieuze toernooi werd er zestien keer gehouden; voor het laatst gebeurde dat in 2013.

De R&A heeft laten weten dat in het geval Muirfield in de toekomst mocht besluiten de huisregels aan te passen, de mondiale bond de Schotse baan weer in genade kan aannemen. In dat geval zou dus het Brits Open weer op Muirfield georganiseerd kunnen worden..

Van de tien golfclubs die het Brits Open organiseren is Muirfield samen met Royal Troon de enige die geen vrouwen toelaat. Opvallend genoeg is laatstgenoemde dit jaar het toneel van het Brits Open. De golfclub kreeg het evenement echter al in 2012 toegewezen, toen de kwestie rondom vrouwelijke leden nog geen probleem was voor de R&A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl