Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens moet op Roland Garros tegen Kerber

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Duitse Australian Open-winnares Angelique Kerber. Dat heeft zojuist de loting in Parijs bepaald.

Bij de mannen werd Thiemo de Bakker gekoppeld aan de Spaanse gravelbijter Guillermo Garcia-Lopez, van wie hij twee van de drie onderlinge duels won, en Robin Haase kruist voor het eerst de degens met de Amerikaan Jack Sock.

Bertens versus Kerber

Bertens speelde één keer eerder tegen Kerber en dat was dit jaar in Miami in de derde ronde. De Nederlandse moest toen in de derde set opgeven vanwege maagproblemen.

Bertens baarde in 2014 opzien in Parijs door vanuit het kwalificatietoernooi door te stomen naar de laatste zestien. Later vandaag speelt ze de halve finales van het WTA-toernooi in Neurenberg.

Kerber verslaat Williams in Australian Open-finale

Toppers

Igor Sijsling kan zich ook nog in het hoofdtoernooi spelen als hij vandaag zijn laatste kwalificatiewedstrijd wint. Hij zou dan uit kunnen komen tegen Andy Murray, want die heeft een qualifier geloot.

De andere toppers hebben ook een gunstige loting: Novak Djokovic treft Yen-Hsun Lu, titelhouder Stan Wawrinka moet tegen Lukas Rosol en Rafael Nadal tegen Sam Groth.​

Bij de vrouwen opent titelhouder Serena Williams tegen Magdaléna Rybáriková en treft Agnieszka Radwanska Bojana Jovanovski.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl