Benedict Cumberbatch en Keira Knightley
NOS Nieuws

Bekende Britten in actie tegen brexit

Meer dan 250 beroemdheden uit de Britse entertainment-, kunst- en cultuursector hebben zich in een brief uitgesproken voor het verblijf van Groot-Brittannië in de Europese Unie. Ruim een maand voor het brexit-referendum zeggen de acteurs, schrijvers, musici en kunstenaars dat hun land minder succesvol zal zijn als het geen EU-lid meer is.

Onder de brexit-tegenstanders zijn Sherlock-acteur Benedict Cumberbatch, regisseur Danny Boyle en de actrices Keira Knightley en Helena Bonham Carter. Ook schrijver John le Carré, de band Editors en mode-ontwerpster Vivienne Westwood hebben hun naam verbonden aan de steunbetuiging voor de EU.

Banenverlies

De ondertekenaars van de brief zeggen dat de Europese Unie Groot-Brittannië niet alleen sterker, maar ook op creatief vlak succesvoller maakt. "Ons wereldwijde succes zou enorm worden verzwakt als we eruit stappen", schrijven ze.

De briefschrijvers waarschuwen verder dat een brexit tot groot banenverlies in de muziek- en filmindustrie kan leiden. "Wij denken dat het EU-lidmaatschap de leidende rol van Groot-Brittannië op het wereldtoneel vergroot. Laten we geen buitenstaanders worden die van achter de coulissen staan te schreeuwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl