NOS Voetbal

Ten Hag en Stegeman zien beiden nog kansen na vermakelijk duel

Ten Hag vindt het een prima uitgangspositie

Heracles en FC Utrecht maakten er donderdagavond een vermakelijk eerste finaleduel om Europees voetbal van. Na 90 minuten stond er 1-1 op het bord en dat gaf beide trainers moed voor de return van zondag.

"Het is een prima resultaat, zeker hier bij Heracles", sprak Utrecht-trainer Erik ten Hag. "Het was een heel wisselend spelbeeld. In het begin waren wij de betere ploeg en hadden we het met twee, drie goede kansen ook gelijk moeten afmaken."

Heracles kwam echter op 1-0 ("Je mag je zo niet laten uitcounteren", aldus Ten Hag), waarna Utrecht vlak na rust op gelijke hoogte kwam. "Dikverdiend", stelt de Utrecht-trainer. "We hadden ook meteen de 2-1 kunnen maken, maar daarna was Heracles weer de bovenliggende partij."

Ten Hag ziet de return in eigen huis in ieder geval zonnig tegemoet: "Het is natuurlijk nog niet gedaan, maar we hebben wel het uitdoelpunt. Als we zondag deze veerkracht en mentale weerbaarheid kunnen tonen, en er ietsje meer geloof aan toevoegen, dan ziet het er goed uit."

Stegeman: nog geen man overboord

Heracles-trainer John Stegeman leefde tijdens de wedstrijd enorm mee met zijn ploeg en stond meer dan eens te springen langs de lijn. "Soms had ik wel de neiging om die bal er zelf in te schieten, ja. Af en toe een beetje emotie moet kunnen, dat maakt het ook mooi."

"Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, alleen zat het op de juiste momenten voor ons niet mee", analyseerde Stegeman. "We wilden graag winnen, dat is helaas niet gebeurd, maar voor mijn gevoel is er geen man overboord."

"Als we zondag weer zo'n wedstrijd op de mat kunnen leggen, kunnen we nog ver komen. We gaan vol goede moed naar Utrecht en proberen daar iets unieks voor elkaar te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl